Golazo - Urban walk Utrecht // 12-11-2023 // David Stegenga Fotografie

Derde editie Urban Walk Utrecht mooie afsluiting wandelseizoen

Het Urban Walk seizoen is dit jaar snel gegaan! Op zondag 12 november was alweer de laatste Urban Walk van 2023, de Urban Walk Utrecht. Honderden wandelaars gingen op pad door de Domstad en ontdekten daarbij unieke locaties. Een prachtige dag met af en toe een zonnetje en veel te beleven!

Om 08.30 uur konden de wandelaars hun wandelkaarten ophalen bij het Spoorwegmuseum. En na een korte wandeling langs de grachten en door de stad kwamen zij aan bij de eerste locatie, Museum Speelklok. Hier begon de dag goed met heerlijke muziek en instrumenten die iedereen kon bewonderen.

Via de binnenstad en de grachten liepen de deelnemers door naar de Rode Winkel Jeans Utrecht, een familiebedrijf met heel wat historie. Na het bewonderen van de winkel stond de eerste Tombola Kletshoek op de deelnemers te wachten bij de Pastoe Foodbar. Een gratis kopje koffie of thee, een photobooth en natuurlijk de allereerste stempel! Veel wandelaars rustte hier even uit voordat zij hun weg vervolgden naar Bar & Bistro Op Zuid.

De route bracht hen langs het water naar de volgende locatie. Hier was uiteraard muzikaal entertainment te vinden. Kort na deze locatie splitsten de wandelaars zich, of 12 of 20 km.

Na een flinke wandeltocht richting Nieuwegein kwamen wandelaars aan bij Fort Jutphaas, waar zij enthousiast werden ontvangen bij de locatie Bij de Fortwachter. Het verste punt op de route was dan ook de plek voor veel wandelaars om even bij te komen met een heerlijk bakje koffie of thee. Sommigen liepen echter direct door naar één van de highlights op de route, de Plofsluis. Deze historische sluis en onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie zorgde voor een prachtig uitkijkpunt over het water en richting Utrecht.

Wandelaars van de 12 km gingen vanaf Bar & Bistro Op Zuid direct door naar de Amateurtuindersvereniging Utrecht-Zuid. En later voegden de wandelaars van de 20 km zich weer bij de andere wandelaars op dit punt. De stempels werden gezet en de weg naar het Spoorwegmuseum, via de Tombola Kletshoek bij Scouting Salwega, werd ook weer ingezet.

De laatste meters van de route waren spectaculair! Wandelaars namen een kijkje in het prachtige Spoorwegmuseum. Velen gingen op de foto met de treinen of bewonderden ze van veraf. Bij de finish werden ze feestelijk onthaalt door niemand anders dan De Sfeerman, die zelfs op zijn verjaardag de Urban Walk Utrecht niet wilde missen.

Een verdiende wandelpin, een foto bij de I Did It Wall en een eventuele sticker in het wandelboekje maakte de wandeling én de dag compleet!

Deel dit bericht

Meer nieuws