Golazo - Urban walk Utrecht // 12-11-2023 // David Stegenga Fotografie

Verrassende tweede editie Urban Walk Utrecht

Na de succesvolle eerste editie van de Urban Walk Utrecht, vond op 6 november de tweede editie plaats. Deze wandeltocht trok weer vele wandelaars naar de Domstad.

Met in totaal 37 highlights op de lange route en een aantal locaties die bezocht werden, beloofde het een mooie route te worden. Ten opzichte van de vorige editie waren er weer vele nieuwe hoogtepunten geselecteerd.

Dit jaar ging de wandeltocht van start op het Jaarbeursplein. Zodra de wandelaars het centrum van Utrecht inliepen, volgden de highlights elkaar snel op. In het centrum werd onder andere Museum Speelklok en Huize Molenaar. Bijzondere architectuur zoals Huis Zoudenbach, Winkel van Sinkel en de Domtoren werden gepasseerd. De eerste stempelpost bevond zich op een bijzondere locatie, namelijk bij Sonnenborgh Museum & Sterrenwacht.

De wandelaars van de lange route trokken het groen in. Onder andere het Wilhelminapark en Griftpark werden bezocht. Bij Peter’s Bistro was de tweede stempelpost. De laatste stempelpost was bij Bibliotheek Neude, welke ook van binnen bekeken kon worden. Na Watertoren Lauwerhof en Nijntje Pleintje werd er een bezoek gebracht aan De Utrechter en aan Molen de Ster.

Na een wandeltocht van ongeveer 12 of 20km kwamen de wandelaars weer terug bij de Jaarbeurs. Bij de finish ontving iedere wandelaar een herinneringspin als aandenken aan deze gezellige dag.

In 2023 zullen we weer een Urban Walk Utrecht organiseren. Ook kan er in andere steden meegewandeld worden, zoals Rotterdam, Haarlem en Den Haag.

Deel dit bericht

Meer nieuws