Golazo - Urban walk Utrecht // 12-11-2023 // David Stegenga Fotografie

Wandelend op ontdekkingstocht in Utrecht

Het was weer tijd om de wandelschoenen aan te trekken. Vandaag stond het Wilhelminapark in Utrecht in het teken van de eerste editie van de Urban Walk Utrecht. Ruim 1400 deelnemers vertrokken vanochtend om Utrecht op een nieuwe manier te ontdekken.

Na de start in het Wilhelminapark liepen de deelnemers via de 12 km of 20 km lange wandelroute langs en door verschillende highlights van Utrecht. Het parcours leidde de deelnemers onder andere door het Rietveld Schröderhuis, Gevangenis de Lik en Bibliotheek Neude. Naast de iconische gebouwen liep het parcours van 20 km ook over de Maliebaan en het Nijntje pleintje.

Om na 12 of 20 km een Urban Walk Pin in ontvangst te nemen dienden deelnemers stempels te halen bij stempelposten op de route. Zo ook in de prachtige binnentuin van Grand Hotel Karel V. Waar deelnemers tevens een Nijntje knuffel konden kopen ten behoeve van het Wilhelmina Kinderziekenhuis, het goede doel van de Urban Walk Utrecht. Maar ook aan entertainment was er geen gebrek. Zo werden de deelnemers onder andere bij Hoog Catharijne en het Centraal Museum verrast met muzikale acts en was de route voorzien van een audiotour.

De eerste editie van de Urban Walk Utrecht stond in het teken van een van de beroemdste inwoners van Utrecht, Gerrit Rietveld. Deelnemers liepen niet alleen door het Rietveld Schröderhuis, maar ook langs zijn graf op begraafplaats Soestbergen, langs winkelpuien die hij verbouwde en langs zijn meubelwerkplaats waar hij zijn beroemde stoel ontwierp. Eenmaal terug in het Wilhelminapark konden de deelnemers bij de finish zelf hun unieke Urban Walk Pin opspelden en trots het evenemententerrein verlaten.

De organisatie kijkt tevreden terug op de eerste editie van de Urban Walk Utrecht. “We zijn er trots op dat we de deelnemers Utrecht op een unieke, nieuwe manier hebben laten ontdekken en hen een nieuwe ervaring hebben kunnen bezorgen op deze mooie herfstdag. Samen met de locaties, de vrijwilligers en de deelnemers hebben we er een mooie editie van weten te maken. Complimenten aan alle deelnemers en vrijwilligers die er een geslaagde editie van hebben gemaakt!”, aldus Sigrid van der Toorn, organisator van de Urban Walk Utrecht.

De Urban Walk Utrecht is onderdeel van de Urban Walk Series. Een reeks van wandelevenementen in onder andere Groningen, Rotterdam, Utrecht, Breda en Haarlem. Dit jaar vindt alleen nog de Urban Walk Groningen plaats op 21 november. Door de combinatie van sportiviteit, cultuur, architectuur en landschap kunnen wandelaars onbezorgd genieten van al het moois wat deze steden te bieden hebben.

Deel dit bericht

Meer nieuws